Diferenta de culoare
- Young Christians
- Jun 4, 2020
- 2 min read
Am invatat de la parinti, dar si din societate, cum sa vorbim si cum sa ne comportam. Insa putini dintre noi am avut discutii despre diferentele culturale sau rasiale. Poate ca nici nu am simtit nevoia pana acum ceva timp sa o facem, insa vremurile s-au schimbat. Avem colegi de alta nationalitate la serviciu iar copiii intalnesc in parc copii care apartin unei culturi diferite. Odata cu aceste schimbari demografice, trebuie sa ii pregatim pe copiii nostri pentru societatea in care se dezvolta.
Una dintre cele mai bune modalitati de a creste copii care nu vad diferentele culturale si etnice dintre oameni ca o bariera, este de a le vorbi cat mai timpuriu si mai des despre aceste diferente. Sa le vorbesti despre nedreptatea care ii poate face pe unii copii sa sufere si sa fii deschis la intrebari.
Copiii nu se nasc rasisti, iar cu ghidarea potrivita, pot dezvolta un puternic simt al dreptatii si al egalitatii. Diversitatea sociala si diferentele culturale pot fi intelese repede daca sunt explicate cat mai clar si se folosesc exemple din comunitate.
In primii ani de viata, creierul copiilor se comporta ca un burete: absoarbe tot ce vede si aude in jur (mai ales la locul de joaca), lucru care conduce la insusirea si internalizarea tuturor conceptelor sociale, inclusiv cele ale rasismului.
Precum si motto-ul Uniunii Europene "Uniti in diversitate" arata ca europenii s-au unit pentru a promova pacea si porsperitatea, acceptand totodata sa-si deschida spiritul catre culturile, traditiile si limbile atat de diverse in lumea noastra.
“În adevăr, nu este nicio deosebire între iudeu şi grec; căci toţi au acelaşi Domn, care este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.” - Romani 10:12
"Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii." - Ioan 13:34
Articol realizat de Tudor Rebeca, membra YCC.
Comments